Regulier onderhoud

Gebeurde het twee jaar terug nog nauwelijks, tegenwoordig pleegt de zakelijke computergebruiker regelmatig regulier onderhoud. Volgens brancheorganisatie ICTWaarborg leeft bij steeds meer mensen het besef dat dit zonder meer noodzakelijk is om de computer ongestoord te kunnen gebruiken.

In het verleden was het onderhoud van de computer een ondergeschoven kindje, aldus de brancheorganisatie. De laatste jaren is die houding veranderd en wil de ondernemer graag zekerheid.

Regulier onderhoud  

'We merken dat zo'n 50% van de computers een jaar na aanschaf wordt aangeboden voor een reguliere onderhoudsbeurt', zegt Sander Vale, voorzitter van ICTWaarborg. Volgens hem geen vreemde ontwikkeling, aangezien de functie en de waardering voor de computer de afgelopen jaren een verandering heeft ondergaan. 'Vroeger konden bedrijven nog doorwerken zonder een computer. Tegenwoordig is de afhankelijkheid groot. Net als de telefoon is het communicatiemiddel nummer 1 en dan wil je niet het risico lopen dat het niet werkt.'  

Voorkom ellende  

Het is daarom noodzakelijk dat de computer schoon blijft. Dat houdt in: geen virussen en overtollige of vervuilde bestanden, een goede back-up en ook het verwijderen van stof e.d. Vale: 'Wie veilig en ongestoord wil autorijden, brengt zijn auto regelmatig weg voor een onderhoudsbeurt. Datzelfde geldt voor de computer. Een onderhoudsabonnement kan veel ellende voorkomen.'

Laat u adviseren over onderhoudscontracten voor uw pc('s)

Er zijn diverse mogelijkheden om het onderhoud aan uw pc('s) goed te regelen. Goed advies is daarbij onontbeerlijk. Resellers van OndernemersPC kunnen u zo'n gericht en vakkundig advies geven.